Transparent

Randers Tegl koncernen – Lean og bæredygtighed i samme løsning

Optimerede affaldsløsninger hjælper nu Randers Tegl koncernen med i højere grad at nå bæredygtighedsmål

Randers Tegl koncernen har fået optimeret deres sortering og genanvendelse af affald, og nedbragt antallet af affaldsafhentninger med 66%. I samme forbindelse har de reduceret den interne truckkørsel markant, og kommer nu i langt højere grad i mål med deres visioner for mere bæredygtighed.

0%

Bæredygtig affaldshåndtering på “grønne” teglværker

Randers Tegl blev grundlagt i 1911 og er i dag en af Nordeuropas førende teglproducenter. Gennem tiden har koncernen opkøbt mange andre teglværker, herunder Gandrup Teglvæk og Vindø Teglværk.

Bæredygtige affaldsløsninger på Gandrup og Vindø
Miljø og bæredygtighed er et stort pejlemærke gennem hele Randers Tegl koncernen, og det tænkes ind lige fra kontorer til den rå produktion. I denne forbindelse har Randers Tegl også haft et ønske om at nedbringe deres CO2-forbrug i forbindelse med affaldshåndtering. Derfor besluttede de at teame op med Mil-tek, og har investeret i mere bæredygtige affaldsløsninger på netop Gandrup og Vindø Teglværkerne.

Længere nede på denne side kan du se videoer fra begge teglværker, og høre om deres oplevelser med Mil-tek løsningerne.

Udfordringer FØR Mil-tek samarbejdet

Før samarbejdet med Mil-tek håndterede medarbejderne på både Gandrup Teglværk og Vindø Teglværk affald løbende, og det optog enormt meget tid for hver enkelt medarbejder. På begge teglværker havde de mange små vippecontainere rundt omkring, som ofte var fyldt og derfor jævnligt skulle læsses af med truck i en række store udendørs containere. Desuden lykkedes medarbejderne med at sortere en stor del af affaldet, men oplevede, når affaldet så blev afhentet, at det alligevel blev læsset i den samme bil og kørt til forbrænding.

Med andre ord var den generelle affaldshåndtering slet ikke i tråd med de LEAN principper omkring effektivisering og optimering, som teglværket ellers opererer efter. Ligesom de kunne se, at deres affaldshåndtering ikke opfyldte visionerne om gennemgående bæredygtighed – særligt i forhold til genanvendelse af affald.

Affaldsoptimering hos Gandrup Teglværk

Gandrup Teglværket fik installeret en Mil-tek løsning med affaldspressere til blandt andet pap og blød plast. Eftersom affaldspresserne komprimerer affaldet, så det er 100% genanvendeligt, kan disse affaldsfraktioner nu blive hentet og behandlet separat, og dermed i langt højere grad genanvendt.

Affaldspresserne er desuden placeret, der hvor affaldet er, og det betyder at den interne truckkørsel er markant reduceret og kun finder sted, når en færdig balle skal flyttes – i tråd med en Lean affaldshåndtering. Teglværket har nedbragt deres affaldsafhentninger fra 3 til 1, og får nu ikke længere afhentet “en masse luft”, men udelukkende kompakt affald.

Affaldsoptimering hos Vindø Teglværk

Mil-tek installerede 4 affaldspressere på Vindø Teglværk, som blev koblet til produktionens eksisterende trykluft. Det betød at der ingen etableringsomkostninger var.

Den nye affaldshåndtering har ændret hverdagen på teglværket, hvor de nu ikke længere spekulerer over den – det kører bare, og de kan sortere og bortskaffe affald meget nemmere og hurtigere end før. Det har højnet den interne effektivitet meget, eftersom medarbejderne slipper for at transportere affald rundt, på gåben eller med truck. De presser deres affald, opbevarer det i en container og får det afhentet en gang imellem – direkte klar til genanvendelse. Nemt, problemfrit og bæredygtigt!

Skal vi også hjælpe jer?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.

Anvendte produkter i denne case

2509

2305

2205

2306

Burger King - Har øget effektiviteten pga. ny affaldsløsning

Produkter i denne case

1 / 5