Transparent
Topbillede

Lean produktion øger effektiviteten og minimerer spild

Lean i produktion handler om at skabe et bedre flow, og tilgangen er en del af de fleste produktionsvirksomheder. Bliv klogere på Lean effektivitet her, og på hvordan tilgangen også minimerer risikoen for kontaminering.

Hvad er Lean produktion?

Virksomheder inden for produktion har brug for at opretholde et hurtigt arbejdsmiljø og en jævn driftsproces. En Lean tilgang er derfor også en fast del af hverdagen i de fleste produktionsvirksomheder. Lean i produktion handler grundlæggende om at skabe et bedre flow og minimere spild. Det sker ved eksempelvis at have ting stående, hvor man skal bruge dem, samt løbende optimere på arbejdsprocesser, udstyr, tilgange, orden, medarbejdertilfredshed, undgå overproduktion og så videre.

Mange virksomheder glemmer dog at gøre brug af selvsamme Lean tilgang, så snart fokus flyttes væk fra selve produktionsapparatet. Som konsekvens kan de reelle omkostninger ved produktionen stige betydeligt, og det kan øge risikoen for kontaminering i produktionsmiljøet.

Lean effektivitet udover produktionen

Sørger man for at opretholde en Lean tilgang udover produktionen, medfører det at døre holdes lukkede, og at gaffeltrucktrafik og generel gang i lokalerne minimeres. Tilsammen reducerer det risikoen for kontaminering betydeligt, fordi man undgår at de støvbundne partikler, der opstår i travle produktionsmiljøer, ellers ville sprede sig gennem hele produktionsmiljøet.

Metoder og værktøjer i Lean produktion

Lean i produktion handler om at skabe et bedre flow, ved blandt andet at reducere den spildtid, der findes i gennemførsel af produktionen. Et sted man nemt kan gøre en indsats og reducere spildtid betydeligt, er ved at kigge på sin affaldshåndtering.

Mil-tek affaldshåndteringsløsninger er designet og optimeret til at minimere affald der hvor det opstår. Uanset mængden eller typen af affald, en virksomhed genererer, kan en affaldsløsning skaleres, så den passer. At lave et godt flow omkring affaldshåndteringen reducerer også risikoen for kontaminering, ligesom det vil frigive medarbejderes tid til at bruge deres spidskompetencer til værdiskabende aktiviteter, frem for at bruge tid på at håndtere og transportere affald til et eksternt affaldsområde.

Læs mere om Lean affaldshåndtering her.

Video: Lean tilgang i fødevareproduktion

Se mere om hvordan du kan øge intern effektivitet og minimere risikoen for kontaminering inden for fødevareproduktion ved hjælp af Lean.

Videoen viser en lang række almindelige problemer – hvis du vil se resten af videoen, der viser hvordan løsningen ser ud, så kontakt os via formularen herunder.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om en Lean affaldsløsning.

Ring til os på 9675 8206 eller brug formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.