Transparent
Topbillede

Genanvendelse af plastikbånd

Plastikbånd er et uhåndterbart materiale som affald. Det er ustyrligt og fylder meget hurtigt en almindelig skraldespand – primært med luft.

Håndtering af plastik med et Plastikposestativ fra Mil-tek

Plastbånd eller bånd er nødvendigt til emballering og transport, men når det først er brugt, bliver det ukontrollerbart affald, der flyder i dine skraldespande og har risiko for at flyde over, hvilket øger risikoen for ulykker.

Med denne enkle, men effektive pakkeløsning kan du holde styr på dit plastikbåndsaffald. Opsaml og opbevar plastikbånd i strategisk placeret plastikposestativer i hele virksomheden, og komprimer den derefter i en Mil-tek ballepresser for at reducere dens volumen. En nem måde at kontrollere plastikbåndet på.

Udfordringerne med plastikbånd

Faciliteter, der ofte bruger emballage med plastikbånd, oplever højst sandsynligt følgende problemer:

  • Materialet optager hurtigt plads i skraldespandene, som derfor skal skiftes oftere
  • Ulykker forårsaget af det ukontrollerbare materiale – snubleulykker eller ulykker, der involverer lastbiler eller udstyr
  • Hvordan bortskaffes plastikbåndet korrekt?

Mil-tek løsningen: Opbevaring & komprimering

Opbevar plastikbåndet i en slidstærk plastikpose. Når posen skal tømmes, så løg den i stedet i en affaldspresser, som komprimerer den med op til 90%. Den komprimerede og sammenpresset affaldsballe kan sendes videre til et genbrugsanlæg, hvor plastikbåndet bliver makuleret og derefter “vasket” for at fjerne små urenheder.

Efter denne process kan plastikken så sælges videre og endda laves om til nye plastprodukter.

Genbrug af plastikbånd har betydning

Plastikaffald kan ligge på lossepladserne i hundreder af år.

Derfor bør plastikbånd, ligesom andre plastikgenstande, genbruges og genanvendes til nye plastprodukter i stedet for. Genanvendelse af plastikbånd mindsker behovet for fossile brændstoffer til at lave nyt plast og på den måde gør man en bæredygtig indsats, hvis man bortskaffer materialet ordentligt.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.