Transparent
Topbillede

Bortskaffelse og genbrug af flamingo

Korrekt bortskaffelse af flamingo/EPS har længe været en udfordring for mange virksomheder. Løsningen er lige her…

Hvordan skiller man sig af med flamingo?

Flamingo/ekspanderet polystyren/EPS er et alsidigt plastmateriale, der bruges til at fremstille en lang række forbrugerprodukter. Da flamingo er hårdt og solidt, er det meget brugt til emballage inden for mange industrier.

For mange virksomheder er det en udfordring, hvordan de bedst håndterer og bortskaffer deres flamingoaffald. Med det rigtige udstyr – en flamingo komprimator – kan det dog nemt komprimeres og derefter genbruges.

Fra “luftigt”, dyrt affald til komprimeret omsætning

Flamingo, der består af 95-98 % luft, optager selvsagt utrolig meget plads som affald. Normalt putter virksomheder det i sække i løs vægt og betaler for afhentning af det – mod betydelige omkostninger – hvorefter det sendes til forbrænding.

En Mil-tek flamingo komprimator vil spare jer både penge på transport af flamingo samt forbrændingsafgifter.

Maskinen river flamingoen fra hinanden, for at fjerne både form og luft, hvorefter det opvarmes og smeltes om til en blok. Blokken er ekstremt tæt (300 kg/m3) med en samlet volumenreduktion på hele 40:1. Forarbejdet og komprimeret flamingo i denne form kan sælges til fordelagtige priser, hvorved du altså kan omdanne dit flamingoaffald til en løbende indtægt.

Er flamingo genanvendeligt?

Bruger du en komprimator til at håndtere dit flamingoaffald, kan du som virksomhed også gøre en stor forskel hvad angår miljøhensyn.

Det kan nemlig tage hundreder af år for flamingo at nedbrydes biologisk. Og uanset hvor grundig man er med at pakke det og få det transporteret til losseplads, er det sandsynligt at noget af det vildfarne materiale vil ende i naturen undervejs. Dette undgår du, ved at kunne putte flamingoaffaldet direkte i komprimatoren, lige dér hvor affaldet opstår, hvori det holdes indelukket indtil det er forarbejdet til blokke. Disse blokke kan der laves ny flamingo af. Og eftersom ny flamingo bliver produceret af olie, vil genbrug af flamingo dermed give store besparelser på jeres samlede CO2-regnskab.

En flamingokomprimator vil med andre ord både sænke din virksomheds omkostninger, generere indtjening samt sænke din virksomheds negative miljøpåvirkning.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.