Transparent
Topbillede

Flamingo affald – bortskaffelse og genanvendelse

Korrekt bortskaffelse af flamingo/EPS er en udfordring for mange virksomheder. Her får du nogle tips.

Hvordan skiller man sig af med flamingo?

For mange virksomheder er det en udfordring, hvordan de bedst håndterer og bortskaffer deres flamingoaffald. Med det rigtige udstyr kan materialet nemt komprimeres og derefter genanvendes 100 %.

Hvad er flamingo?

Flamingo (også kaldet polystyren, EPS osv.) er ekstremt nyttigt til emballage i mange industrier. Polystyren er en alsidig plastpolymer fremstillet af styren, et monomer, der stammer fra biprodukter fra petroleum og naturgas. Det er meget udbredt på grund af dets nemme produktion, omkostningseffektivitet og fordelagtige materialeegenskaber. Flamingo findes i to primære former: fast og skum.

Flamingoens alsidighed er en af dens mest betydningsfulde fordele; Det kan let formes og bearbejdes til en bred vifte af produkter, fra stive og klare plastbeholdere til let og isolerende skum. Materialets anvendelser spænder over flere industrier, herunder emballage, byggeri, forbrugsvarer, elektronik og medicinsk udstyr. Dets isolerende egenskaber gør det ideelt til brug i bygningsisolering og beskyttende emballage til skrøbelige genstande under forsendelse.

Luftigt, dyrt affald, der ofte ender på forbrændingen

Flamingo, der består af 95-98 % luft, optager selvsagt utrolig meget plads som affald.

I de fleste virksomheder, der håndterer større mængder flamingoaffald, er praksis at putte flamingoen i sække i løs vægt og opbevare det sådan. Senere betaler man for afhentning af sækkene – mod betydelige omkostninger – hvorefter flamingoen sendes til forbrænding.

Skulle noget af flamingoaffaldet ende i naturen undervejs, er det knap så heldigt. Materialet kan nemlig tage hundreder af år om at nedbrydes biologisk.

Det er altså vigtigt, at man som virksomhed og producent af flamingoaffald tager stilling til, hvordan man håndterer og bortskaffer det bedst muligt.

Er flamingo genanvendeligt?

Flamingo er 100% genanvendeligt. Så hvis det bearbejdes på den rigtige måde, når det er blevet til affald, kan al den rene hvide flamingo bruges igen.

Den bedste måde at sørge for genanvendelse af jeres flamingoaffald er med en flamingokomprimator.

Maskinen fungerer på den måde, at man putter flamingokasser / stykker i, og inde i maskinen bliver flamingoen revet fra hinanden for at fjerne både form og luft, hvorefter det opvarmes og smeltes om til en blok. Blokken er ekstremt tæt (300 kg/m3) med en samlet volumenreduktion på hele 40:1.

Forarbejdet og komprimeret flamingo i blokform kan sælges til fordelagtige priser, og du kan derfor omdanne dit flamingoaffald til en løbende indtægt frem for en udgift.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.