Transparent
Topbillede

Genanvendelse af PET flasker

Engangs PET-flasker har et stort genbrugspotentiale såfremt de er håndteret korrekt som affald. Genanvendelse af særligt plastaffald forbedrer også en virksomheds miljøhensyn betydeligt.

Minimer mængden af luft i PET-flasker

En af de vigtigste udfordringer, når man skal minimere mængden af PET flasker, er at fjerne luften inde i flaskerne. For at gøre dette kræves en stærk komprimeringsmaskine, der tvangspunkterer flaskerne og sikrer, at de er tæt komprimeret, samtidig med at maskinen kan holde eventuelle restvæsker inde.

Mil-tek har en række effektive og brugervenlige løsninger hertil.

Hvad er en PET flaske lavet af?

En typisk PET-flaske består af 3 former for plastik: den hårde plastikflasketop (HDPE), den bløde plastiketiket (LDPE) og selve plastikflasken (PET). Alle disse tre former for plastik er genanvendelige og kan bidrage til bæredygtig genbrugspraksis.

Mange genbrugsanlæg vægter komprimerede mængder af PET-flasker højt, også selvom de forskellige slags plastik er blandet.

Komprimering af PET flasker i en PET presser fjerner luften i flaskerne, og holder dem også opbevaret inde i presseren, indtil de skal videre til genbrug. Baller af komprimerede PET-flasker kan indeholde tusindvis af flasker – se eksempel her hvor mange tusind PET flasker presses til én balle.

Genbrug af plastflasker gør en miljømæssig forskel

Plastik er som bekendt en miljøsynder. I Danmark er vi heldigvis gode til at returnere plastikflasker med pant grundet vores retursystem, som er et eksempel på cirkulær økonomi i stor skala. Enhver flaske, der bliver genanvendt, gør en forskel.

Så som en virksomhed, der har store mængder affald i form af PET flasker, kan det i den grad give mening at håndtere dem korrekt med henblik på genanvendelse og investere i det rette udstyr hertil.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.