Transparent
Topbillede

Komprimering af plastflasker med op til 90% reduktion

En Mil-tek ballepresser kan komprimere plastflasker med op til 90% reduktion. Se vores test, hvor vi komprimerer mange tusind PET-flasker til én balle!

Komprimering af PET-flasker

Bortskaffelse af PET-flasker er generelt et stort problem, som særligt fødevareindustrien står over for. Da plastflasker fylder meget, skal de gerne komprimeres både for at spare plads samt med henblik på videre fragt til genanvendelse.

En af de vigtigste udfordringer for at minimere volumen i PET-flasker tilstrækkeligt, er at fjerne luften inde i flaskerne. For at gøre dette, kræver det høj komprimeringskraft, der kan punktere flaskerne og sikre, at de er tæt komprimeret. Dette kan en plastpresser klare. Det er dog vigtigt at denne også har en passende stor ifyldningsåbning af hensyn til arbejdsoptimering, da man oftest fylder mange flasker i af gangen.

Mil-teks hydrauliske ballepressere er det optimale valg til komprimering af store mængder PET-flasker.

Tusinde af PET-flasker komprimeret til 1 balle

Hos Mil-tek har vi lavet en lille sjov test, der viser, hvor stor en forskel en ballepresser kan gøre for affaldshåndtering – i dette tilfælde hvis man har mange plastflasker.

På billedet ser du hvor meget plastflaskerne fyldte som udgangspunkt.

Vi brugte en Mil-tek Mill Size H501 ballepresser til testen.

Reducerer plastflasker markant

På billedet ses resultatet af komprimeringen. Det er ret tankevækkende, at de mange tusinde plastflasker, der fyldte meget som udgangspunkt, kan komprimeres til én balle – på 217 kg. Ballen kan være på en almindelig euro palle, og kan derfor nemt transporteres videre.

Før testen blev udført, blev alle kapsler taget af flaskerne, og de blev tømt for overskydende indhold. Dette er med til at gøre slutproduktet (den komprimerede balle) markant mere eftertragtet af lokale renovatører, som skal afhente det.

Hvad skal du komprimere?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.