Transparent
Topbillede

Bortskaffelse og genbrug af big bags

Big bags, også kaldet bulksække, er enormt nyttige i en lang række industrier fra landbrug til byggeri. Her får du vejledning til hvordan du kan håndtere tomme big bags med henblik på opbevaring og genbrug.

Minimering af big bags

Big bags bruges flittigt i enhver industri, der håndterer store mængder tørt, løst materiale som sand, korn og dyrefoder. Når de store sække er tomme, bliver de hos mange virksomheder ofte lagt på paller og opbevaret i en container, hvor de optager en del plads.

Hvis I i stedet komprimerer jeres big bags i en ballepresser placeret tæt på affaldskilden, kan I spare store mængder tid og plads – og ikke mindst klargøre sækkene til genbrug.

Hvad er big bags?

Big bags er store sække lavet i et kraftigt kunstmateriale, der kan bære op til flere tons materialer uden at gå i stykker. De bruges til opbevaring og transport af store mængder løst materiale såsom grus og sten, men også landbrugsprodukter som korn, samt affald og byggematerialer.

Big bags kan variere meget i størrelse. Typisk vejer en tom big bag omkring 2-3 kg, og kan indeholde 800-900 kg materiale.

Genbrug af bigbags

Bulksække er 100% genanvendelige, men grundet deres størrelse er komprimering en god idé inden videre transport. Eftersom big bags typisk bruges til at transportere løst materiale som sand eller korn, trænger de desuden typisk til rengøring før de kan genbruges. En Mil-tek ballepresser kan justeres til specifikt at håndtere big bags, og har særligt udsugningsudstyr til at håndtere det støv, der udstødes ved komprimering af dem. Komprimering og rengøring på én gang!

Når dine big bags er komprimeret til kompakte baller, kan du oftest forhandle bedre priser med din affaldsindsamler og dermed generere indtægter fra denne type affald. Genbrugsvirksomheder vil så makulere sækkene og lave nye heraf.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.