Transparent
Topbillede

FAQ – De mest stillede spørgsmål om Mil-tek løsninger

Her finder du svar på de mest hyppige spørgsmål om Mil-teks maskiner og løsninger. Kan du ikke finde det svar, du leder efter? Så send os en mail eller ring til os på 9675 8206.

Generelle spørgsmål om Mil-tek ballepressere og komprimatorer

Hvordan beslutter jeg hvilken maskine jeg skal have?
Om du skal have en pappresser, en plastpresser eller en form for komprimator, kan vi hurtigt finde ud af sammen. En Mil-tek konsulent står klar til at guide dig i retning af det rette valg. Hvad du har brug for at vide er, hvor stort dit affaldsforbrug ca. er på daglig basis, hvor det kommer fra, og hvilken størrelse affaldet typisk har. Når du ved lidt om dette, er næste skridt at undersøge hvor meget plads du har til rådighed til en potentiel affaldsløsning. Disse basale informationer kombineret med din virksomheds setup danner i grove træk grundlag for hvilken skræddersyet affaldsløsning vores konsulent vil anbefale til netop DIN virksomhed, for at I på sigt kan spare tid, plads og penge.

Hvor skal jeg installere min affaldspresser eller komprimator?
Jeres interne arbejdsgange og den nuværende affaldshåndtering er kilden til svar på dette spørgsmål. I samarbejde med Mil-tek, vil vi finde den optimale placering i forhold jeres setup, således maskinen yder størst mulig procesoptimering.

Er det muligt at installere en ballepresser udendørs?
Ja det er muligt. Det der er vigtigt er, at din maskine er placeret tæt på affaldskilden, således du kan sortere og komprimere det på stedet, og ikke skal bruge tid på transport af affaldet. Hvis du placerer maskinen udenfor anbefaler vi dog at den som minimum bliver placeret under et halvtag. Vær opmærksom på at koldt vejr kan have indvirkning på maskinens ydeevne.

Hvilken slags stikkontakt har jeg brug for?
Hvis du i forvejen har et luftsystem installeret behøver du ingen stikkontakt – maskinen kan kobles på jeres nuværende luftsystem. Hvis ikke I har noget i dag, skal I have en kompressor med til maskinen, hvilken kræver en almindelig stikkontakt, dvs. ikke en 3-faset. Man undgår på den måde også en elektriker-regning til etablering af dette.

Hvor meget støj laver en ballepresser?
Mil-teks trykluftsdrevne ballepressere er ekstremt støjsvage, med et støjniveau på mindre end 70 dB (A).

Hvor ofte skal en ballepresser serviceres?
Maskinerne kræver et årligt serviceeftersyn for at sikre korrekt og sikker drift. Hvis du får installeret en kompressor sammen med en ballepresser, vil en Mil-tek tekniker ligeledes servicere denne på årsbasis.

Hvilke færdigheder eller træning kræver det at betjene en Mil-tek maskine?
Mil-tek ballepressere er designet med enkelhed og brugersikkerhed i højsædet. En kvalificeret Mil-tek-tekniker vil uddanne en nøglemedarbejder, så han eller hun forstår, hvordan ballepresseren fungerer, og sikre, at denne så kan uddanne andre medarbejdere. Uddannelsen er enkel og hurtig og betyder, at medarbejdere på alle niveauer sikkert kan betjene en Mil-tek ballepresser.

Kan jeg leje en ballepresser, pappresser eller plastpresser?
Ja, Mil-tek har en bred vifte af muligheder for leje/leasing for at imødekomme virksomheders individuelle behov. Kontakt os hvis du vil høre mere om leje af en affaldspresser.

Spørgsmål om Mil-tek pap- og plastpressere

Hvordan sikrer jeg at mine baller er så tæt komprimeret som muligt?
Et trick er at vente med at tømme din ballepresser til om morgenen. Ved at lade affaldet komprimere natten over, vil en Mil-tek ballepresser bruge pneumatisk teknologi til langsomt at presse eventuel resterende luft ud, uden at bruge yderligere energi. Denne lavenergiteknologi med konstant tryk er unik for vores pneumatiske maskiner.

Hvem afhenter mine færdige pap- og plastballer?
Mil-tek sørger for at være behjælpelig med at arrangere afhentning af dit komprimerede affald i samarbejde med en lokal renovatør.

Hvad er forskellen på en standard og en HD model? 
Standard og HD (Heavy Duty) er ens i størrelse og energiforbrug. Men HD modellerne håndterer større affaldsmængder og laver mere kompakte affaldsballer. Det du har brug for at gøre dig klart, er hvor meget affald din virksomhed cirka genererer dagligt, hvilken størrelse det har samt hvilken strøm du har tilgængelig. Disse basale informationer kombineret med din virksomheds setup danner grundlag for evalueringen af hvilken type maskine er mest anvendelig for din virksomhed.

Kan jeg presse pap og plast i den samme maskine?
Ja det kan du godt! Men vi anbefaler at du ikke gør det samtidig. Hvis du løbende genererer en stabil mængde af hver slags, kan du med fordel anskaffe dig Mil-teks posestativer. Disse gør det muligt at opbevare dit plastaffald mens du presser en papballe. Når du er klar kan du så lave en plastballe af det opbevarede plastic.

Spørgsmål om affaldspressere til køkkenaffald

Kan jeg placere en Mil-tek X-Press maskine i mit køkken hvor vi tilbereder maden?
Ja, det kan du godt. Mil-tek X-Press maskinen er luftdrevet, hvilket betyder at der ingen risiko er for olie lækage, samtidig med at den også er yderst støjsvag. Der kan dog findes lokalregler og lovgivning på området så sørg for at forhør dig hos din Mil-tek konsulent om hvorvidt det er muligt i netop dit tilfælde.

Hvilken indflydelse vil det have på mine eksisterende affaldsbeholdere og containere?
Vores udvalg af X-Press affaldspressere er designet til netop at erstatte en standard affaldsbeholder. Tønden på en X-Press er monteret på en vogn med hjul, for at sikre simpel og sikker transport i forbindelse med tømning.

Kan mit komprimerede affald blive afhentet og bortskaffet som vi gør i dag?
Ja. Men med en komprimeringsgrad på hvad der svarer til 10:1, er det højst sandsynligt at du vil opleve at I har behov for langt færre afhentninger og tømninger.

Hvad er forskellen på de forskellige XP modeller?
Hver XP affaldspresser har unikke funktioner, der gør den velegnet til forskellige arbejdsmiljøer.
XP100S er lille og i rustfrit stål, så den nemt kan installeres på trange, kompakte steder.
XP200 og XP200S er større i størrelse og volumen, hvor S-modellen (rustfrit stål) er mere velegnet til hygiejniske miljøer.
XP300 sidder på en fast ramme, hvilket gør den mere ideel til ustabile (f.eks. offshore) miljøer.

Spørgsmål om Mil-tek EPS Komprimatorer

Hvad er det helt præcis en Mil-tek EPS Komprimator gør?
EPS6 (flamingo) består i runde tal af 98% luft. En Mil-tek EPS komprimator findeler flamingoen i fine korn. Disse bliver så smeltet for at fjerne luft og reducere størrelsen. Flamingoen bliver derefter komprimeret i tætte blokke, som let kan stables på en palle.

Og hvordan kan jeg så tjene penge på det?
Det kan du fordi at tætkomprimeret flamingo kan genbruges i næsten alle plastprodukter, som vi møder i dagligdagen – fx til nye mobiltelefoner, højtalere, TV, legetøj m.m. Det er meget billigere end at fremstille “nyt” plast, hvilket gør det til en populær handelsvare, som eksempelvis sendes til Kina for at blive genbrugt.

Hvilken type flamingo kan jeg fylde i sådan en maskine?
EPS6 er den mest anvendte variant af flamingo, og er også den type som kan genbruges ved hjælp af en Mil-tek EPS komprimator.
Al flamingo emballage skal være tydeligt mærket, så hvis du er i tvivl, kan du altid tjekke på materialet om det er EPS6.

Hvordan ved jeg om jeg har brug for en EPS1000 eller en EPS2000 komprimator?
Vi hjælper dig! En Mil-tek konsulent vil være behjælpelig med at analysere din virksomheds affaldsmængde for at afdække dit behov og sørge for at du får den EPS komprimator som matcher dit behov. EPS1000 komprimatoren og EPS2000 er forskellige i størrelse og ydeevne. EPS2000 er designet til at håndtere større mængder af EPS6 og være aktiv hele dagen.

Hvorfor kan vi ikke bare blande flamingo affald med alt det andet affald vi genererer?
Flamingo er et “inaktivt” materiale som ikke nedbrydes. Så snart det bliver sendt til deponering vil det derfor blive der til evig tid. Ved komprimering og genbrug af flamingo, kan du dermed bidrage til mere miljøhensyn, reducere dine eksisterende affaldsomkostninger med op til 80%, samt reducere antallet af affaldsbeholdere og containere. Du kan yderligere generere penge ved at gøre dette eftersom flamingo er et affaldsmateriale, som kan genanvendes 100%.

Hvordan finder jeg en som vil aftage/købe mit komprimerede EPS?
Mil-tek assisterer i forvejen virksomheder globalt med præcis denne opgave. Så din konsulent vil garanteret også hjælpe med at finde en lokal renovatør som vil hjælpe med at afhænde dette til en fornuftig pris.

Spørgsmål om Mil-tek dåsepressere

Hvad med forurening fra maling?
Alle Mil-tek maskiner er udstyret med en høj kvalitets, anti-rust belægning, for at beskytte overfladerne. For kunder med specielle krav kan Mil-tek også levere en dåsepresser fremstillet i rustfri stål.

Hvilken type dåser kan jeg presser i en Dåsepresser?
Alle typer – dåser, malerbøtter, oliebeholdere og alle former for beholdere af farligt og ikke-farligt indhold, undtagen aerosoldåser.

Hvem indsamler de pressede dåser?
Mil-tek assisterer i forvejen virksomheder globalt med præcis denne opgave. Så en Mil-tek konsulent vil garanteret også kunne hjælpe dig med at finde en lokal renovatør som vil afhænde dette.

Spørgsmål om Mil-tek forbrugsvarer og bånd

Fremstiller Mil-tek sit eget bånd til ballepressere?
Ja. Vores bånd til ballepressere produceres hos Mil-tek Danmarks hovedkvarter. Det giver os mulighed for konstant at kontrollere kvaliteten samt levere den mest konkurrencedygtige pris.

Hvor konkurrencedygtig er Mil-tek på prisen?
Yderst konkurrencedygtig. Og hvis du skulle finde tilsvarende bånd billigere, matcher vi det gerne.

Hvilken størrelse bånd skal jeg bruge til min ballepresser?
Se specifikationerne på webshoppen for at sikre, at du bruger den korrekte størrelse.

Hvilket tilbehør er tilgængeligt til ballepressere og komprimatorer?
Blandt andet en sikkerhedskniv til at skære båndet over, kraftige plastikposer, posestativer samt tilbehør til affaldskomprimatorer. Gennemse vores webshop og find hvad du mangler.

Spørgsmål om Mil-tek kompressorer

Behøver jeg en kompressor for at kunne bruge en Mil-tek ballepresser?
Mange af Mil-tek-maskinerne er pneumatiske (luftdrevne). Til dette har du brug for en tilførsel af trykluft. Mange virksomheder har dette allerede, og hvis det er tilfældet, kan din ballepresser eller komprimator blot kobles herpå. Mil-tek har dog også elektriske og hydrauliske maskiner, så afhængigt af behov og fysiske omgivelser hjælper vi dig med at beslutte, hvilken løsning der passer bedst hos jer.

Hvilken slags kompressor skal jeg bruge?
Mil-tek har brugt mange år på at finde den bedste løsning på, hvis du skal bruge en kompressor, så du ikke skal bruge tid på det. Vi har etableret partnerskaber med førende producenter af kompressorer for at tilbyde muligheder, der er udviklet specifikt til at køre sammen med Mil-tek ballepressere og komprimatorer.

Fandt du ikke svar?

Tag endelig fat i os, hvis du har et spørgsmål, som du ikke kunne finde svar på.

Brug formularen, og fortæl os hvad du har brug for, så tager den rette person kontakt.