Transparent
Topbillede

Flamingo Komprimator

Flamingo/EPS er et luftigt materiale, der fylder meget, når det opbevares som affald. En Flamingo Komprimator kan reducere volumen af materialet 40:1, samtidig med at det klargøres til 100% genanvendelse.

EPS2000 Flamingo Komprimator

Til større mængder flamingoaffald er EPS2000 den ideelle løsning, og vil være den bedste løsning for de fleste virksomheder med en jævn strøm af flamingoaffald. EPS2000 kan komprimere op til 70 kg flamingo i timen med en volumenreduktion på 40:1, hvilket resulterer i blokke på 300 kg pr. m3.

EPS1000 Flamingo Komprimator

Med en volumenreduktion på 40:1 og en kapacitet på op til 15 kg flamingo i timen, er EPS1000 en ideel komprimator til små og moderate mængder flamingoaffald.

Flamingo, udvidet polystyren, EPS.. Èn og samme slags materiale.

Alle ovenstående er navne for en og samme slags plastmateriale. Dog kender vi det bedst som flamingo, og i erhvervsmæssige sammenhænge særligt som EPS6.

Flamingo bruges alle vegne, især indenfor industrien, til indpakning af fødevarer, dagligvarer, elektroniske varer, møbler og meget andet, grundet dets støddæmpende og isolerende egenskaber.

Hvis din virksomhed genererer betydelige mængder flamingoaffald, er det meget vigtigt at det bortskaffes korrekt, så det ikke bliver en miljøsynder. Flamingo er nemlig et “inaktivt” materiale, som ikke kan nedbrydes i naturen.

Genanvendelse af flamingo og EPS

Førhen sendte man flamingo til deponi, hvilket ikke var uden konsekvenser for vores natur. I dag har mange kommuner en løsning, hvor flamingo bearbejdes på genbrugspladsen, så det bliver klargjort til genanvendelse. I flere kommuner forbrændes flamingo dog stadig, og i dén proces går værdifulde materialer op i røg samtidig med at der udledes CO2.

Ren, hvid EPS kan genanvendes 100 %. Det kan bl.a. bruges til at lave nye plastprodukter, eller til produktion af nyt råmateriale til emballage m.m. For hvert kilo flamingo, der genanvendes, spares faktisk tre liter råolie og tilsvarende udledning af CO2.

Sådan virker en flamingo komprimator

Mil-teks flamingo komprimatorer er designet til automatisk drift. Flamingoaffaldet puttes i maskinen, som river flamingoen fra hinanden og derefter smelter det sammen til en solid blok (op til 70 kg per time) med en volumenreduktion på hele 40:1.

Disse blokke er meget lettere at opbevare end luftigt flamingo, og ikke mindst lette at håndtere til efterfølgende transport.

Og så kan de komprimerede blokke sælges! Renovatører betaler gerne for komprimerede blokke af flamingo, så hvis din virksomhed genererer store mængder, kan salget heraf ligefrem blive en ganske fornuftig indtægtskilde.

Fordele ved en flamingo komprimator

Installation af en flamingo komprimator udføres af en uddannet tekniker fra Mil-tek, som også hjælper med at finde den bedste placering til maskinen, med henblik på at optimere den daglige arbejdsgang.

Derudover vil I opleve følgende fordele:

  • Antallet af affaldsbeholdere og containere kan reduceres, og eksisterende affaldsomkostninger kan reduceres med op til 80%.
  • Komprimatoren vil holde jeres flamingo affald sikkert inde og forhindre forurening og rodet arbejdsmiljø.
  • De forarbejdede blokke af flamingo kan nemt samles på paller og opbevares, inden det sælges videre.
  • I kan tjene penge på jeres flamingoaffald
  • I bidrager til mere genanvendelse

Vil du vide mere om vores flamingo komprimatorer?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Udfyld formularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Du kan også ringe til os på 9675 8206.