Transparent

Pap- og plastpressere er en del af genanvendelsesstrategien hos ABC Lavpris

“Håndteringen ville tage dobbelt tid hvis vi havde en container til at stå”

For ABC Lavpris i Ulfborg har det gjort en stor forskel at få installeret trykluftsdrevne ballepressere til affaldskomprimering af pap og plast. Nu sparer de utrolig meget tid på håndtering af affald, samt minimerer risikoen for skadedyr i butikken.

En ballepresser er en del af genanvendelsesstrategien hos ABC Lavpris

Affaldskomprimering hos miljø-mindet supermarked

ABC har stort fokus på miljø og har igangsat mange initiativer for at øge deres miljøhensyn. Blandt andet sorterer de grøntaffald fra, som bliver afhentet til dyrefoder, de anvender overskudsvarme fra køleanlæg i butikken til at varme vand og butikken op – og er der varme de ikke selv får brugt, bliver dette solgt til fjernvarmeanlægget i nærheden.

Derudover sorterer de deres andre affaldsfraktioner, herunder pap og plast, til genbrug. Særligt pap- og plastaffald bliver der genereret meget af i et supermarked, når varer pakkes ud og fyldes på hylderne. ABC har derfor fået installeret en A305 ballepresser og en A406 ballepresser fra Mil-tek, for at kunne håndtere affaldet effektivt.

Mindre affaldshåndtering = mere tid til kunderne

Affaldspresserne er placeret strategisk i butikkens baglokale, hvor den største trafik i forbindelse med håndtering af papkasser og plastemballage er. Før skulle medarbejdere bruge tid på at stå og skære pap op, og derefter transportere det udenfor i containere. Derfor sparer de nu enormt meget arbejdstid, som de så kan lægge i mere værdiskabende opgaver i stedet, da de nu blot skal smide pappet i maskinen og lukke lågen – så bliver pappet presset og skal tømmes sjældent.

Reducerer risikoen for skadedyr i butikken

Udover at minimere tiden, der bliver brugt på affaldshåndtering, har presserne fra Mil-tek også haft yderligere fordele for ABC:

  • Medarbejderne kan holde håndtering af pap- og plast affald indendørs, så de slipper for at gå udenfor i regnvejr eller kulde.
  • De har fået mere ryddelige baglokaler og fået frigivet tid.
  • De kan holde døre og porte lukkede, fordi de ikke længere skal udenfor til containere flere gange dagligt, så de ikke risikerer at få skadedyr ind i butikken.

Butiksbestyrer i ABC, René Martinsen, oplever desuden maskinerne som meget brugervenlige; “Bliver de betjent korrekt og vedligeholdt, så KAN man ikke komme til skade ved at bruge dem.”

Skal vi også hjælpe jer?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.

Anvendte produkter i denne case

A305

A406

HydraSpecma har reduceret intern truckkørsel med 75%

1 / 5