Transparent
Topbillede

Pap til genbrug og genanvendelse

Genbrug af pap er den eneste ansvarlige måde at bortskaffe det på, så det er vigtigt at gøre det korrekt – særligt for virksomheder. Sådan gør du!

Pap genbrug er godt for miljøet

Pap og papir er værdifulde ressourcer, som kan anvendes mange gange hvis kvaliteten bibeholdes. Samtidig er det naturligvis mere bæredygtigt at genbruge pap, da produktion af nyt pap indebærer forbrug af kemikalier, vand og ikke mindst fældning af nye træer.

Som virksomhed kan I derfor hjælpe med at spare på energi og naturressourcer, hvis I sikrer at jeres papaffald bliver sendt til genanvendelse. Som et plus vil genbrug af pap ydermere reducere jeres omkostninger til bortskaffelse af affald.

Indsamling af papaffald

Hav med fordel et centralt beliggende indsamlingsområde til jeres pap, så man kan afhænde det, der hvor papaffaldet opstår.

Minimer i samme forbindelse papkasserne i størrelse, da det så er langt nemmere at håndtere affaldet for indsamlere. Du kan bruge en kasseskærer, saks eller kniv til at fjerne eventuelle emballageetiketter og fjerne bobleplast eller andre emballagedele. Og derefter vil en papballepresser kunne hjælpe dig med at komprimere papaffaldet til en kompakt balle.

Sorter forurenet pap fra

Det er vigtigt at sortere papaffaldet, fordi det er med til at sikre, at affaldsindsamlere kun henter det pap, der reelt kan genanvendes.

For et mere detaljeret overblik over sortering af pap, se vores guide til hvilken type pap der kan komme i en papballepresser. Husk – hvis papkasser er snavsede eller fugtige, kan de ikke genbruges.

Dit brugte pap bliver til nyt

Find et lokalt genbrugsfirma, der vil afhente dit genbrugspap. Gør du det, garanterer du, at dit papaffald bliver afhentet til tiden og håndteret på den rigtige måde.

Når pappet er blevet afhentet, sorteres det på et genanvendelsesanlæg og afsættes derefter til fabrikker, som producerer nyt pap af det. Den største mængde pap, der indsamles i Danmark, afsættes til papfabrikker i udlandet. Disse afsætter så typisk det nyproducerede (og genanvendte!) pap til emballagevirksomheder.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.