Transparent
Topbillede

Sikkerhedstips i forbindelse med brug af en ballepresser

Her får du en brugbar guide til vejledning i korrekt og ikke mindst sikker brug af en ballepresser.

Er en affaldspresser sikker i brug for medarbejderne?

Ja! Er det korte svar.

Mil-tek affaldspressere er meget nemme at bruge, og de gør virksomheder mere produktive ved at komprimere næsten al slags affald markant. Men ligesom ethvert andet maskineri, bør ballepressere kun betjenes af uddannede medarbejdere under sikre forhold. Det er vigtigt at lære hvordan man håndterer en ballepresser med omhu, hvordan man tømmer, hvordan man klargør maskinen, hvordan man sætter bånd på en balle samt andre vedligeholdelses- og rengøringsprocedurer.

Ved installation af en Mil-tek ballepresser bliver en eller flere medarbejdere instrueret i brug af maskinen. Disse kan så lære det videre til de resterende medarbejdere. Derudover kan man løbende få træning gennem Mil-tek, ligesom der er animerede brugervejledninger tilgængelige til alle vores maskiner bl.a. via QR koder.

Ballepressere og sikkerhed

 • Betjen aldrig en ballepresser uden træning og (i første omgang) opsyn.
 • Sørg for at alle medarbejdere får besked om eksistensen af en affaldspresser ved at placere tydelige advarselsskilte ved siden af den.
 • Tjek om din ballepresser opfylder EN16500 sikkerhedsstandarden for vertikale ballepressere. EN16500 blev introduceret i 2015 for at minimere risikoen for skader på brugerne. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte firmaet, hvor maskinen er købt.
 • Er der en sikker operationsprocedure (SOP) tilgængelig? Mange ballepressere har SOP-instruktioner eller visuelle vejledninger trykt på døren eller tilgængelige med QR-kode. Der skal være en guide tilgængelig for medarbejdere.
 • Har ballepresseren en nødafbryder? Gør dig bekendt med denne funktion, hvis du pludselig bliver nødt til at afbryde strømmen til maskinen.
 • For at sikre, at uautoriseret personale ikke starter ballepresseren ved en fejl, skal du holde den slukket, når den ikke er i brug.

Sikkerhedstips i forbindelse med tømning

 • Bruger du det korrekte bånd? Bånd til at binde baller med er forskelligt i længde, bredde, brudstyrke, materiale og, vigtigst af alt, kvalitet. Sørg for at det bånd, du bruger, passer til nøjagtigt den maskine, du bruger.
 • Sørg for, at tømningsområdet er fri for forhindringer og personale før tømning.
 • Afhængigt af størrelsen på ballepresseren skal du bruge noget til at transportere ballen sikkert. Sørg for at have noget, som en palle eller en løftevogn, klar, inden tømning.

Sikkerhedstips i forbindelse med vedligehold

 • Få ballepresseren efterset og serviceret af en autoriseret tekniker på årsbasis, så den kan forblive i ordentlig stand. En ballepresser, der regelmæssigt serviceres og vedligeholdes korrekt, kan holde langt ud over dens 10-årige levetid.
 • Medarbejdere bør ikke selv forsøge at reparere en defekt ballepresser eller bruge den, før den er blevet repareret af en autoriseret tekniker.
 • Hvis du er i tvivl, så tjek altid manualen. Opbevar manualen ved siden af maskinen, så operatører kan se den. Hvis du har brug for en anden kopi eller en blød kopi af en manual, skal du kontakte en repræsentant og anmode om en.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.

BEMÆRK: Denne vejledning er ikke en erstatning for nogen sikkerhedsmanual. Betjen IKKE en ballepresser, medmindre du er blevet korrekt uddannet. Se ALTID brugermanualen. Kontakt os hvis du er i tvivl.