Transparent
Topbillede

Sådan virker en dåsepresser til erhverv

En Mil-tek dåsepresser er luftdreven og kan være et meget nyttigt værktøj til industrier der har et stort forbrug af dåser, som jævnligt skal bortskaffes.

Dåsepresser på luft

Virksomheder inden for fødevarefremstilling, catering, produktion, bil- og medicinindustrien bruger ofte materialer såsom fødevarer, maling og olier i deres daglige drift – og dermed mange dåser. Mange af disse indeholder farligt affald som f.eks. olie eller maling, hvorfor bortskaffelsen af dem kan være dyrt.

Med en A101 Dåsepresser eller en Dåsepresser i rustfri stål kan volumen på dåser og spande reduceres med op til 90%. Det giver mulighed for at reducere antallet af containere til farligt affald, antal tømninger af disse, og ikke mindst, reducere de omkostninger der er forbundet hermed. En Mil-tek Dåsepresser er drevet af ren trykluft og indeholder derfor ingen elektriske dele. Den kan kobles til et eksisterende trykluft system eller en kompressor leveret af Mil-tek. Eftersom den kører på luft, elimineres brandfare og olie lækager. Den kan derfor sagtens stå i fx et køkkenmiljø, så I kan presse dåser lige efter de er brugt.

Trin-for-trin guide til brug af en dåsepresser:

  • Sørg for, at den person, der bruger maskinen, er uddannet, eller at en uddannet person er til stede imens
  • Dåser behøver ikke nødvendigvis at blive renset, før de presses, men det anbefales at skylle dem i koldt vand for at maksimere dåsepresserens levetid
  • Placer den tomme dåse i maskinen i opretstående stilling
  • Luk døren og tryk håndtaget ned for at aktivere pressepladen
  • Løft håndtaget og tag den komprimerede dåse ud
  • Opbevar dåserne på passende vis indtil de skal videre til genbrug

Sådan virker en dåsepresser

En industriel dåsepresser komprimerer dåser ved hjælp af en presseplade, som drives ned af et stempel. Kraften heraf presser dåsen til omkring 10% af dens oprindelige størrelse. Og det gælder alle slags dåser op til 30L. En Mil-tek dåsepresser er lille i størrelse, nem at installere og nem at betjene for alle medarbejdere. Du kan nemt have en fritstående dåsepresser placeret præcis dér, hvor jeres dåseaffald genereres.

Sidst men ikke mindst bliver jeres dåseaffald meget nemmere at håndtere til genbrug, når de er komprimeret. Det bliver derfor meget nemmere at gøre en indsats i forhold til bæredygtighed, og afskaffe brugte dåser på den bedst mulige måde.

En lille dåsepresser FAQ

Som du kan se, er en dåsepresser meget nem at bruge. Her er dog svar på et par ofte stillede spørgsmål til maskinen:

Hvilken type dåser kan jeg putte i dåsepresseren?

Alle slags dåser kan puttes i en Mil-tek dåsepresser – normalt op til 30L i størrelse.

Kan en dåsepresser bruges både udendørs og indendørs?

Ja! Men sørg for at beskytte maskinen ved at placere den under et overdækket område, så vejrforhold ikke påvirker dens ydeevne.

Larmer en dåsepresser?

En trykluftdrevet dåsepresser er meget støjsvag.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.