Transparent
Topbillede

Hvordan vælger jeg den rette affaldspresser?

Denne guide vil hjælpe dig med at blive klogere på, hvordan du vælger den rette affaldspresser til netop dit behov.

Overvej dette når du skal købe affaldspresser

Affaldspressere er skabt til at komprimere forskellige typer af affald. Men der findes mange forskellige typer og størrelser af affaldspressere, samt andre faktorer at overveje, for at du ender med at købe den rette maskine.

Herunder har vi lavet en gennemgang af Mil-teks typer af affaldspressere. Læs med, hvis du er i overvejelsesfasen omkring at købe én, så du kan blive helt sikker på hvilken maskine der passer til dit behov.

Små ballepressere

En lille affaldspresser er ideel til detailhandlere, dagligvarebutikker, restauranter, små produktionsvirksomheder og virksomheder i hospitalssektoren m.m. Disse kan passe ind stort set alle steder pga. lille fysisk størrelse.

En lille affaldspresser kan håndtere affald som pap, plast og dåser, og laver småballer på under 120 kg affald.

Mellemstore ballepressere

Hvis du har brug for en mindre ballepresser, men ikke vil gå på kompromis med kapaciteten, skal du kigge efter en mellemstor affaldspresser. Disser kan komprimere mellem 100 – 180 kg affald, og er optimal til større detailhandler og restauranter, cateringvirksomheder og generelt virksomheder der producerer en større mængde affald.

Mil-teks mellemstore ballepressere fås med trykluft, hydraulik eller som elektrisk, og kan bruges til at komprimere eksempelvis pap og blød eller hård plast.

Store ballepressere

Går vi endnu en størrelse op, ender vi ved ballepressere der er velegnede til virksomheder der producerer store mængder affald hver dag. Store ballepressere laver affaldsballer på mellem 180 og 300 kg, og så fylder de naturligvis en del mere at have stående (over 1 m²).

Affaldspressere som disse gør affaldshåndtering til en leg, selv for store virksomheder.

Ekstra store ballepressere

For virksomheder, der har brug for at komprimere over 300 kg affald, begynder det at give mening at investere i en ekstra stor affaldspresser. Disse er selvsagt de dyreste ballepressere, men komprimerer også helt op til 500 kg affald og laver genbrugsklare baller i “møllestørrelse”.

Ekstra store ballepressere er relevante for industrielle virksomheder såsom varehuse, distributionscentre, producenter og renovatører, og håndterer effektivt tunge affaldsmængder.

Overvej også strømkilde og finansiering

Mil-teks affaldspressere fås med trykluft, elektricitet og hydraulik som strømkilde. Prisen på en maskine afhænger ofte af hvilken type strømkilde, du vælger, så der kan også være noget at overveje her. Vigtigst er det naturligvis, at du vælger strømkilde efter dit behov. Elektriske og hydrauliske ballepressere er kraftigere, mens en ballepresser drevet på trykluft laver effektiv og energibesparende komprimering, alt imens risikoen for olie kontaminering er elimineret.

Finansiering er også en vigtig faktor at overveje. Udover at købe, er det også muligt at leje eller lease en affaldspresser. Flere virksomheder vælger denne løsning, så de ikke skal udlægge købsomkostningerne i et engangsbeløb.

Har du spørgsmål?

Kontakt os hvis du vil høre mere om hvordan Mil-tek kan hjælpe din virksomhed med at optimere jeres affaldshåndtering.

Skriv hvad du har brug for, så tager vi kontakt snarest.

Søger du anden information?

Se alle vores guides her